Aitània

"Aitània és el centre orogràfic d'aquest món, l'àrea on s'arrepleguen la major part de les precipitacions, la llar de rius que corren a través de barrancs urgents cap a la mar propera, el cor enlairat i més secret d'aquestes comarques centrals valencianes.
Sense renunciar a explorar altres territoris, Aitània serà la base freqüent sobre la que bastirem itineraris i convivències, compartirem mirades i farem petar la xarrada, en acabar la jornada, al voltant de plats i olles" Juli Pasqual

dilluns, 24 de novembre del 2014

S'acosta el solstici d'hivern... Aitània desperta a la llum!

Benvolguts i benvolgudes xafa-sendes: des del mes de maig que no ens trobem per retre homenatge a aquest petit país que anomenem Aitània. Ja és hora, doncs, superades les altes temperatures d'estiu (i tardor, enguany)d'eixir al camí. La primera proposta és meridional. Anar a la frontera sud, allà on els paisatges subdesèrtics arrapen ja les nostres màquies i carrascars. Pujarem la serra del Sit, a 1.152 m, aquella amb aspecte de sella de muntar que sembla indicar el començament del profund sud, de les terres que aboquen a Àfrica. La idea inicial és eixir des del Xorret de Catí, eixe melic del paisatge protegit de les serres del Maigmó i del propi Sit. El dia de la convocatòria és el diumenge, 14 de desembre. Les guies indiquen una durada, entre anar i tornar, de 5,5 hores; si tornant parem a dinar al refugi de Rabosa, del centre excursionista d'Elda, podríem deixar-ho en 4,5 hores + 1 hora´, aquesta darrera hora després de dinar. si eixim a caminar a les 9 i mitja, a les 14 h dinem, i a les 16 h iniciem el retorn per estar als cotxes a les 17 h. També podem dinar d'entrepà al cim, allà a les 13 h, tot estalviant allargar-ho tant. Espere notícies vostres; de moment han confirmat l'assistència Juan Pablo, Andreu, Fran i jo mateix. Ah! i aprofitarem la trobada per parlar de l'organització d'una pròxima expedició hivernal al Pirineu, amb la intenció de caminar sobre neu amb raquetes... guau!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada